top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıEsra Türkan Öcal

Değişim, Dönüşüm ve Kendime Yolculuk

İtiraf etmem gerekir ki mentorluk ile koçluk arasındaki farkları öğrendiğimde çoktan “Yaş 35, yolun yarısı” demiştim. Yaptığımın adına mentorluk demeden mentorluk yapmaya başlamıştım. Değer katmak, fayda oluşturmak ile başladığım yolculuk kendimi genç girişimcilere biyoteknoloji ve pazarlama anlatırken bulmama vesile olmuştu.

Arada bir yerde kendi kariyer yolculuğumda da rotayı yeniden hesaplama ihtiyacım oluştuğunda evren bana ihtiyacımı vermişti. Bambaşka bir vesileyle yollarımızın kesiştiği sayın Hasan Batuk’u karşıma çıkarmıştı. İlk tam profesyonel koçluk deneyimini yaşadığım, iple çektiğim bu sayılı zamanlardan aldığım ilham ve farkındalıkla başka bir yol mümkün demiştim. Önümdeki seçeneklerden “kendi işim için” kolları sıvamıştım. Zaman geçti mentorluk danışmanlık kaslarım daha da çalıştı. Öyle bir nokta geldi ki, ben bu işte nasıl derinleşirim dediğimde, aynı çatı altında işe başladığım, ilk gün “ böyle ol” diye bana örnek gösterilen, izinden yürümekten hep keyif duyduğum sevgili meslektaşım, hocam Ümran Tunçbilek Çelebi bana pusula oldu. Beni yönümü bulmamı kolaylaştıracak yepyeni bir aile ile, TPC Leadership ailesi ile tanıştırdı. Bu tanışma; adına koçluk-mentorluk eğitimi” denilen ama aslında bundan çok daha fazlası “değişim dönüşüm ve kendine yolculuk” sürecini başlattı. Tabi bir de hayatımdan hiç çıkmasını istemeyeceğim dostlar ve başkalarının yollarına yoldaşlık etme halini getirdi. Bu sürece başlayalı bugün 2 yıl oldu…Bu 730 günde kendi yeni yolumu çizmekle kalmayıp, yolculuklarına eşlik etmeme izin veren yeni yol arkadaşları kattım hayatıma. Onlardan aldığım birkaç geribildirimi, onların da izinleriyle sizlerle paylaşmak ve bu yolculuğa katkısı olan herkese “bu güzel yorumlarla” bir kez daha teşekkür etmek isterim.




“Esra ile koçluk seanslarına başlamadan önce koçluk kültürüne karşı bir ön yargım vardı. Yaptığımız seanslardan sonra bu ön yargım tam tersine değişti ve değişmekle kalmadı her insanın hayatının belli bir döneminde koçluk alması gerektiğine olan inancım yeşerdi. Hiç bakmadığım yerden bakabilmeyi, hiç olmadığım kadar farkında olmayı yaptığımız seanslardan sonra öğrendim. Bana çok şey kattı. Her şey için teşekkürler…” (Bilal)


“Koçluğu kimya ile reaksiyona sokan birini tanımanız çok sık rastlanan bir durum değil.1 sene önce toplulukta tanıdığım Esra, kendimi tanıma yolculuğuma büyük katkıda bulundu. Bu çalışmada kendimi tanıma yolculuğum yanında, birçok koçluk aracını kullanmayı ve koçvari liderlik kasımı güçlendirme fırsatı buldum. Disiplini, kolaylaştırıcılığı yanında eğlenerek sohbet edebildiğim bir dost kazandım aynı zamanda. Analitikle duyguyu birleştiren Esra, onunla çalışma fırsatı yakalayan her bireye ya da kuruma kaldıraç etkisi yapacaktır. (Mustafa)

“Esra ile tanışmamız yaklaşık bir yıl önce okuldan çok sevdiğim bir arkadaşım sayesinde oldu. Linkedin’ de arkadaşımın kendisine yaptığı yorumlardan çok etkilendim ve hemen benim için de iletişime geçmesini istedim. Esra ile ilk elektrik görüşmemizde sıcak tavırları, samimi yorumları ve dikkat çekici bir şekilde özenli konuşmalarından çok etkilenmiştim. Kendisi ile 5 görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde kendimi bulmamı ve ne istediğimi anlamamı sağladı.

İşinde çok profesyonel oluşu ve insan olarak da çok merhametli tavırları beni çok etkiledi. Eğer bir gün bir şekilde yolunuzu kaybederseniz, Esra kendi yolunuzu bulmanız konusunda kesinlikle yardımcı olacaktır.” (Songül)


“Kendi potansiyelimi keşfetmemde ve bu yılki gelişimimde çok büyük katkın var sevgili Esra katalizörüm! Bu yüzden sana çok teşekkür ederim.” (Ilgın)


Daha nice yol arkadaşlıklarına ben niyet ettim, siz de yoldaş olmak isterseniz buradayım :)


81 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 comentario


Serhat Süreyya Çetin
Serhat Süreyya Çetin
13 dic 2022

Esra bu yoldaki disiplinli ve özverili çalışmalarınla doğuştan gelen özelliklerini geliştirerek harika bir Koç olma serüvenine hem yol arkadaşlığı hem de şahitlik yaptık. Bence bu iş için doğmuşsun. eninle tanışma ve çalışma fırsatı bulanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

Me gusta
bottom of page